2019. 03. 27.

Az elektromos hajtású járművek új generációját mutatja be a Ford

A Ford fontos elektromos hajtáslánc-, illetve haszongépjármű- és személyautó-újdonságokat mutat be az április 2-án Amszterdamban megrendezendő ‘Go Further’ 4 eseményen, ahol a vállalat közzéteszi elképzeléseit a mobilitás új korszakáról is.

Az okos világ számára tervezett okos járművek új generációja segít majd egy tisztább és zajtalanabb jövő megformálásában, mivel a Ford az elektromos hajtású járművekben is meghonosítja a márka közismert értékeit: a megbízhatóságot, a megfizethetőséget és az élvezetes vezethetőséget.

A Ford bejelentette, hogy jövőre kaphatók lesznek az új, 48 voltos mild hybrid hajtású Fiesta és Focus EcoBoost Hybrid modellek, s ennek köszönhetően a márka az egyik legversenyképesebb és legvonzóbb kínálattal jelenhet meg a piacon, még több vásárló számára téve elérhetővé a hibrid hajtás előnyeit.„Az új Fiesta és Focus EcoBoost Hybrid modellek jól példázzák, hogy a Ford elkötelezetten fejleszti új, környezetkímélőbb és fenntarthatóbb járműveit, kifinomultabb technológiáit és értékes szolgáltatásait – sőt ennél sokkal több példával szolgálhatunk majd a jövő héten Amszterdamban, és azután is,” nyilatkozta Steven Armstrong. „Rengeteget dolgoztunk két legnépszerűbb modellünk mild hybrid változatain, hogy vásárlóink kézzel fogható megtakarításokra számíthassanak, miközben változatlanul élvezhetik a Fordok ’élvezetesen vezethető’ karakterét.”


Elektromos Fiesta és Focus


A Fiesta EcoBoost Hybrid és Focus EcoBoost Hybrid modellekben kifinomult mild hybrid hajtás működik majd, amit úgy hangolnak a mérnökök, hogy az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is garantálja a lelkesítő teljesítmény és a készséges gázreakciókat – vagyis a Ford “élvezetesen vezethető” karakterét.

A normál generátort egy szíjhajtású, integrált indítómotor/generátor (BISG) váltja fel, ami képes elektromos árammá alakítani a fékezés és egyenletes sebességű haladás közben többnyire veszendőbe menő energiát; az így termelt áramot egy 48 voltos, léghűtésű lítium-ion akkumulátor tárolja.

A BISG ugyanakkor elektromotorként is működik, zökkenőmentesen kapcsolódva be a hajtásba a csekély súrlódású, háromhengeres 1,0 literes EcoBoost belsőégésű motor* mellett, normál haladás és gyorsítás közben felhasználva az akkumulátorban tárolt energiát, valamint meghajtva az elektromos segédberendezéseket.

Az elektromos forgatónyomaték-kiegészítés ütősebb, dinamikusabb teljesítményt eredményez, különösen a belsőégésű motor alacsonyabb fordulatszám-tartományaiban, így a vezetés élménye közvetlenebb és rugalmasabb lesz. A BISG alkalmazása jelentősen mérsékli a turbólyuk-hatást, így ez a megoldás azt is lehetővé tette, hogy a mérnökök egy nagyobb turbótöltővel tornásszák fel az 1,0 literes EcoBoost motor teljesítményét.

„1,0 literes EcoBoost motorunk már bebizonyította, hogy egyszerre üzemanyag-takarékos és erős. Az EcoBoost Hybrid technológia most mindezt még magasabb szintre emeli,” mondta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink megszeretik majd EcoBoost Hybrid hajtásláncaink zökkenőmentes és azonnali teljesítmény-leadását, akárcsak azt, hogy ezentúl ritkábban kell ellátogatniuk a benzinkútra.”

A Fiesta és a Focus EcoBoost Hybridek mellett idén már az új Mondeo Hybrid kombi is bemutatkozott; az autó full hybrid hajtása egy kifinomult benzinmotor vezetési élményét kínálja, miközben üzemanyag-fogyasztása valódi alternatívát jelent a dízelekkel szemben. A Mondeo Hybrid kombi az egyetlen full hybrid hajtású, kombikarosszériás modell a nagyméretű családi autó szegmensében.

A Ford emellett mild hybrid hajtáslánc-megoldásokkal javítja a még idén piacra kerülő 2 tonnás Transit és a Transit Custom haszongépjárművek, valamint a Tourneo Custom nyolc/kilenc üléses személyszállító üzemanyag-fogyasztását.

A Ford idén jelentette be, hogy a vadonatúj Focus bemutatásától kezdve minden újonnan piacra kerülő típusa egy vagy több villamosított hajtási opcióval lesz megrendelhető. Ez ugyanúgy igaz a vadonatúj fejlesztésű modellekre, mint a már meglévő típusok új változataira, vagyis a Fiestától a Transitig minden autóhoz rendelkezésre áll majd valamilyen mild hybrid, full hybrid, plug-in hybrid vagy akkumulátoros elektromos hajtási opció.

A “Go Further” esemény április 2-án 16.15 órakor kezdődik, és a rendezvény élőben és felvételről egyaránt követhető lesz a www.gofurtherlive.com honlapon. A sajtóközlemények, fotók, videók és sajtóanyagok a http://www.mynewsdesk.com/hu/ford-magyarorszag  honlapon lesznek elérhetők.


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg. 
Márkakereskedésünk híreiFeltételek Adatvédelem Állásajánlatok