A FordGT.com honlapon áprilistól regisztrálhatják világszerte jelentkezésüket mindazok, akik arra vágynak, hogy egy ultranagy teljesítményű Ford GT szupersportkocsi tulajdonosai legyenek.

A vadonatúj Ford GT korlátozott darabszámban készül majd, ez pedig arra inspirálta a Ford Performance részleget, hogy egészen egyedi értékesítési módszert alkosson, aminek segítségével könnyebb kiválasztani az új szupersportkocsi leendő tulajdonosait. A kiválasztott jelentkezők számára a Ford GT Személyes Ügyintéző, egy Concierge biztosít majd személyre szabott szolgáltatást. “A Ford GT megvásárlásának módja éppen olyan különleges, mint maga az autó,” nyilatkozta Henry Ford III, a Ford Performance globális marketing-igazgatója. “Nyilvánvaló, hogy a GT-tulajdonosok a Ford Motor Company nagyköveteiként jelennek majd meg az utakon, ezért olyan szolgáltatásokat biztosítunk számukra, amelyek méltók ehhez a szupersportkocsihoz.” A Ford GT a Ford eddigi legmodernebb modellje, amelyben a márka egyebek mellett az EcoBoost® motor csúcsteljesítményét, a legmodernebb aerodinamikai megoldásokat és a könnyűszerkezetű karbonszálas építési módot is bemutatja.

A honlapon bárki jelentkezhet, aki szeretne megvásárolni egy Ford GT-t. A jelentkezők az általuk kiválasztott Ford márkakereskedést is megjelölhetik, s ha a vállalat elfogadta a jelentkezésüket, az új Ford GT Személyes Ügyintéző szolgáltatás gondoskodik arról, hogy vásárlási élményük igazán különleges legyen. A kiválasztott vevőkkel Ford GT Személyes Ügyintézőjük veszi fel a kapcsolatot, és mindent úgy intéz majd, ahogyan a vásárló szeretné; ez természetesen nem csupán a jármű megrendelésére és leszállítására vonatkozik, hanem minden egyébre is a későbbi évek során, amíg az autó a vevő tulajdonában van.

Az új Ford GT honlap konfigurátorának segítségével a vásárlók megalkothatják álmaik Ford GT modelljét, és a közösségi oldalakon az egész világgal megoszthatják kedvenc konfigurációjukat. A konfigurátorban kiválaszthatók a különféle színkombinációk, keréktárcsák és anyagok, akárcsak a Ford GT utasterének részletmegoldásai. A Ford GT nyolc különféle fényezéssel és négyféle utastér-kialakítással rendelhető meg; a karosszéria színeinek kínálatában a népszerű Liquid Blue árnyalat is szerepel. A nyolcféle fényezéshez hét különböző árnyalatú sávozás rendelhető, így a Ford GT vásárlói igen sok variáció közül választva varázsolhatják egyedivé autójukat. A Ford GT gyártása az idei év végén kezdődik; a kezdeti időszakban még előfordulhat, hogy a konfigurátor bizonyos kombinációi nem állnak rendelkezésre, de a program a lehető legrugalmasabb megoldást kínálja a rajongók számára, hogy megalkossák virtuális Ford GT modelljüket.

A Ford GT a márka egyik legritkább, sorozatban gyártott modellje lesz. Az autóból mindössze 250 darab készül évente, és a ma induló megrendelési időszak az első két évben elkészülő mennyiségre, azaz 500 autóra vonatkozik.

Az internetes alapú jelentkezések első köre a vadonatúj Ford GT megvásárlására 2016. május 12-én, kelet-európai időszámítás szerint 23:59 órakor zárul. 


Alkossa meg saját Ford GT modelljét még ma a FordGT.com honlapon!